Tiedote - Ammattikielen ja –viestinnän pioneeri

9.5.2012

Anneli Airola
Anneli Airola

Tiedote                                                            julkaisuvapaa  13.5.2012       

Eurooppalaiset kulttuurit, mukaan lukien USA, korostavat vaikuttavan esiintymisen ja taitavan argumentoinnin merkitystä työssä ja yhteiskunnassa. Suomessa olemme tässä asiassa jälkijunassa, kun osaamista mitataan meillä perinteisesti pääosin kirjallisesti. Mitä mitataan, sitä opitaan. Työelämässä tarvittu suullinen osaaminen syntyy kuitenkin vain sitä arvostamalla ja siihen panostamalla.

Ammattikielten ja -viestinnän yhdistys Proflang ry jakaa tunnustuspalkinnon henkilölle, joka on tehnyt merkittäviä tekoja suullisen ammattikielen ja -viestinnän edistämiseksi Suomessa.

Filosofian tohtori Anneli Airola on

  • kehittänyt suullisen viestinnän mittaamistaitoja, joiden vaikutuksena koulutuksessa on enenevässä määrin mitattu suullista osaamista
  • verkostoinut kansallisia hankkeita, joiden avulla hyviä käytäntöjä on levitetty koulutuslaitoksiin
  • tutkinut työelämän kieli- ja viestintätarpeita, ja julkaissut kielten ja viestinnän selvityksiä
  • parantanut kielikoulutusta järjestelmällisen arvioinnin ja julkaisutoiminnan avulla.

Tästä arvostettavasta työstä palkintona  Anneli Airola saa Ammattikielen ja –viestinnän pioneeri –kunniakirjan sekä rahapalkinnon tunnustukseksi ansiokkaasta työstä.

Proflang palkitsee Anneli Airolan yhdistyksen toisilla kevätpäivillä, jotka pidetään Järvenpään kulttuurimaisemassa Tuusulanjärven rannalla, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän (Keuda) tiloissa.

Ohjelman paneelissa esiintyvät mm. professori Leena Louhiala-Salminen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, lehtori Tytti Suojanen Teknisen viestinnän yhdistyksestä sekä yritysedustajat, Senior Vice President Juhani Ristaniemi, KONE Oyj:stä ja viestintäjohtaja Antti Miettinen Finnairilta. Kaksipäiväisessä konferenssissa on rinnakkaisohjelmaa erityisalojen kielten ja –viestinnän opetuksesta ja ajankohtaisista projekteista, jatkotutkimuksesta, sekä toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta. Työn ilosta esitelmöi tekniikan tohtori Merja Fischer Wärtsilä Oyj:sta sekä markkinointiviestinnästä johtaja Jukka-Pekka Vuori Fonectalta. Ulkomaisia vieraita varten osa ohjelmasta on englanniksi.

Ohjelma ja lisätiedot:
www.proflang.org
Osoite: Keuda, Sibeliuksenväylä 55A, Järvenpää. Aika: 14.-15.5.2012.

Palkinto jaetaan ma 14.5. klo 10.15.


Marjatta Huhta, puheenjohtaja, 050 5973257
Ritva Ala-Louko, varapuheenjohtaja, 040 5187976

Liitteet