Jäsentiedote 4/2012

29.10.2012

Hyvä Proflangin jäsen,

Syksyn työt ovat kunnolla käynnissä ja Proflang on voimissaan ja voi hyvin.

Hallitus piti kokouksen 19.9.2012 virtuaalikokouksena.

Uusi esite

Päätimme tehdä esitteen Porvooseen AMK-kieltenopettajien päiville, ja siellä olimmekin läsnä. Kiitos Lauralle ja Hennalle esitteen teosta. Kiitos Zinaidalle ja Ritvalle Proflangin esittelystä.Voit ladata esitteen verkkosivuiltamme jäsenhuoneesta www.proflang.org. Levitäthän esitettä myös kollegoillesi.

AMK-kieltenopettajien päivät Porvoossa

Haaga-Helian AMK- kieltenopettajien päivät pidettiin Porvoossa. Kiinnostava ohjelma ja puolentoistasataa kieltenopettajaa mukana.  Yhdistyksellämme oli ensi kertaa esittelypiste, jossa kerroimme Proflangin kevään päivistä ja miksi ammatillinen kehittäminen on niin kovin tärkeää. Tervetuloa uudet jäsenet mm. Kristiina, Katri, Nina, Eeva, Eija, Hanna, Sisko, Marja-Elina, Pirjo, Anna-Riitta  Inka-Mari ja Linh! Muistattehan antaa tietonne myös osoitteessa www.proflang.org. Muuten arvonnan kirjalahjakortin voittivat Anna-Riitta Pettinen ja Inka-Mari Suhonen.

Tarvitaanko muita kieliä kuin englantia?

Samalla viikolla oli Helsingin Sanomissa pääkirjoitussivulla provokatiivinen juttu otsikolla ’Kieliä ei kannata opiskella’. Porvoon paneelissa asiaa pohdittiin. Proflangin sivulla on vastineemme siihen miksi tämä ei pidä paikkaansa - HS jätti sen julkaisematta. On hankala asia työmme kannalta, että moni ajattelee samoin kuin HS:n kirjoitus: englanti riittää.  Tehkäämme kaikkemme monikielitaitoisuuden edistämiseksi! Kirjoita artikkeli ja tarjoa sitä esim. kieliverkostolle. Ohessa lähetämme ajatuksia keskusteluun. Jos saat jutun paikallislehteen, edistämme yhteistä asiaa.

Toimintasuunnitelma

Hallitus ideoi myös vuoden 2012-13 toimintaa: laajennusta verkkosivuihin, sisällön käännöksiä lisää, kannanotto ammattikorkeakouluille, että kieliä ei voida sijoittaa vain ensimmäiselle vuosikurssille ennen ammattiopintoja. Mietimme myös, pitäisikö ensi vuonna antaa stipendejä sivutoimisille, joiden osallistumista koulu ei maksa. Mitä muuta? Hallitus odottaa innolla ideoitasi yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi. Laadimme suunnitelman 31.10.2012.

Tiedotus

Tiedotuksesta todettiin, että CEF Professional Website materiaali on nyt Proflangin verkkosivuilla, kiitos Ritvan. Seuraava hallituksen kokous pidetään 31.10.2012 verkkokokouksena. Hallituksen varajäsenet ovat aina tervetulleita hallituksen kokouksiin, näin saamme laajempaa keskustelua asioista. Laura Vahteran artikkeli Proflangin päivistä on seuraavassa Tempuksen numerossa.

Syksyn viimeinen hallituksen kokous pidetään 3.12.2012 kasvokkain Helsingissä, aiheena kevätpäivät. Ne on aikomus pitää toukokuussa mitä luultavimmin Rovaniemellä.

Oheista puheenjohtajan laatimaa vastinetta tai siinä esitettyjä ajatuksia voit vapaasti muokata, jos haluat osallistua keskusteluun kielten ja viestinnän merkityksestä.

Hyvää syksyn jatkoa

Marjatta

Proflangin puheenjohtaja