Jäsentiedote 2/2013

21.3.2013

Hyvä jäsen,

Kevään tapaamisemme lähestyy. Olemme saaneet valmiiksi Proflangin kolmansien kevätpäivien ohjelman. Kiitos kaikille, jotka ovat olleet mukana ohjelmaa rakentamassa, ja  niille, jotka ovat ilmoittautuneet pitämään session. Teemanamme on:

INTEGROINTI ONNISTUU!
- Integrate, innovate and succeed!

Ammattikielten ja -viestinnän yhdistys Proflangin kevätpäivät/ 3rd Proflang Spring Conference 2013, 23.-24.5.2013, Rovaniemen ammattikorkeakoulu

Olemme myös varanneet aikaa yhteisten polttavien aiheiden käsittelyyn: ammattikorkeakoulujen YT:t, kielten rooli, ruotsi, uudet opetussuunnitelmat, maailman suurten kielten opiskelumahdollisuudet jne. Pidämme Mix and Mingle -session, jossa pöytäkunnittain keskustelemme kielten ajankohtaisista aiheista. Pääset osallistumaan eri ryhmien aiheisiin - ja eri ihmisiin - 20 minuutin välein. Uskomme, että kollegaverkostosi kasvaa. Opiskelijat suunnittelevat tämän World Café - session. Ohjelma on liitteenä.

Ilmoittauminen

Ilmoittaudu nyt 23.-24.5.2013 pidettäville kevätpäiville osoitteessa: www.proflang.org. Huomaa, että jäsen maksaa alennetun osallistumismaksun: 80e (ei 120e).

Sivutoimisille opettajille stipendejä: jaa tietoa!

Sivutoimiset opettajat saavat heikommin organisaatiota maksamaan koulutuskustannuksia. Siksi päätimme hallituksessa jakaa tänä vuonna stipendejä maailman suurten kielten opettajille Proflang-koulutusta varten. Olemme saaneet vain yhden hakemuksen. Levitäthän tietoa?

Suomalainen, uusi Ammattikielten ja -viestinnän kansainvälinen julkaisu

Yksi maailman merkittävimmistä opetusalan kustantajista, brittiläinen Cambridge University Press, on julkaissut kirjan työelämän kieli- ja viestintätaitokartoituksista, joiden avulla voidaan selvittää mitä opettaa erikoisalojen kieli- ja viestintäkursseilla. Työ perustuu useisiin tutkimuksiin, joita on tehty EU-alueella.  Esimerkkeinä alojen kuvauksista ovat koneautomaatio- ja tietotekniikka, oikeustiede ja terveydenhoito. Viestintäkäytännöt on nyt helppo selvittää kehitetyn työkalun avulla, jonka kirja kuvaa.

Kirja on kansainvälisen yhteistyön tulos. Suomesta tekijöinä ovat Marjatta Huhta, ammattikorkeakoulu Centrian yliopettaja FT Esko Johnson, Helsingin työväenopiston johtava opettaja Heikki Tulkki sekä Heidelbergin yliopiston professori FT Karin Vogt. Oikeustieteen kuvaukset on tehty Puolassa, tietotekniikan Bulgariassa. Terveydenhoito on selvitetty Suomessa, Metropoliassa, tekijöinä lehtorit Mirja Järvinen ja Katja Hämäläinen. Kirja sisältää tarvekartoitustyökalun opastuksen lisäksi oppimisaktiviteettejä, joita on kokeiltu Metropolia ammattikorkeakoulussa Marjatta Huhdan johdolla. Proflangin kevätpäivillä on Esko ja Marjatta avaavat tätä aihetta näkökulmana mahdollisuudet tehdä tutkimusta nyt valmistuneen kirjan avulla.

Lähdetiedot: Huhta, M., Vogt, K., Johnson, E. and Tulkki, H. (2013) Needs Analysis for Language Course Design. A holistic approach to ESP.

Sääntömääräinen Proflangin kokous 24.5.2013

Proflangin sääntömääräinen kokous pidetään toisena kokouspäivänä. Mieti omaa halukkuuttasi liittyä aktiivisiin, mm. puheenjohtajuus on tarjolla. Nyt hallituksen jäseniä ovat  2012 – 2013:  

Marjatta Huhta, Metropolia, puheenjohtaja (Anitta Liinamaa, Metropolia)
Ritva Ala-Louko, Rovaniemen AMK, varapuheenjohtaja, tiedottaja (Sisko Mällinen, Tamk)
Jonita Martelius, Metropolia, sihteeri (Sonja Holappa, Metropolia)
Martta Ruottu, Kemi-Tornion AMK, rahastonhoitaja (Eija Torkinlampi, KPAMK)
Kirsi Wallinheimo, HY Kielikeskus (Tuija Kiviaho, SAMK)

Henna Hyytiä, Keuda (Tarmo Ahvenainen, Kymenlaakson AMK)
Laura Vahtera, Novia (Päivi Tikkanen, Sibelius-Akatemia)

Jäsenmaksu

Jotkut eivät ole vielä maksaneet jäsenmaksua. Tiedot: Jäsenmaksu on 30€/vuosi. IBAN: FI97 8000 1800 6132 19 tai 800018-00613219. Käytä viitenumeroa 1038. Jos et ole vielä jäsen, täytäthän MYÖS tiedot osoitteessa: http://www.proflang.org/liity-jaseneksi/jasenhakemus/

Tapaamisiin toukokuussa

Marjatta

Puheenjohtaja