Jäsentiedote 3/2013

18.12.2013

Puheenjohtajan joulutervehdys

     

Jouluinen tervehdys kaikille Proflangin jäsenille. Siirrymme pian joululomille rentoutumaan ja keräämään voimia alkavaa kevätlukukautta varten.

Syksyllä 2013 Proflangin uusi hallitus on kokoontunut kerran kuussa ACP-yhteyden kautta ja joulukuussa tapasimme Turussa Yrkeshögskolan Novian tiloissa. Hallituksen kokouksien yhtenä tärkeimpänä aiheena on ollut seuraavien kevätpäivien järjestäminen.

Kevätpäivät 2014 vietetään Turussa, perinteikkäässä ympäristössä Yrkeshögskolan Novian Turun toimipisteessä. Osallistujien huomiosta kilpailevat loistavat näkymät Tuomiokirkkoon ja vanhalle suurtorille ja keväinen Turku tarjoaa meille muutenkin hienot puitteet kevätpäivien ohjelmalle. Suuret kiitokset Yrkeshögskolan Novialle tarjoutumisesta kevätpäivien pitopaikaksi! Kevätpäivät järjestetään 22.-23.5.2014 ja alustavana teemana on Ammattikieliä ja viestintää ketterästi.

Kevätpäivien ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan ja perinteisesti pyrimme ottamaan huomioon kaikki kieliryhmät. Tähän tarvitsemme jäsenistön apua, jotta saisimme paikalle kiinnostavia esiintyjiä ja  SIG (special interest group) - ryhmien vetäjiä. Mikäli itse olet kiinnostunut pitämään esityksen tai vetämään SIG-ryhmää, ota yhteyttä hallituksen jäseniin. Yhteystietomme löydät Proflangin sivuilta osoitteesta www.proflang.org. Lähetämme myös kutsun halukkaille esiintyjille eli Call for Papers tammikuussa 2014. 

Syksy on ollut taas täynnä supistuksia ja leikkauksia monessa oppilaitoksessa. Ei anneta niiden masentaa, vaan jatketaan hyvää työtä ammattikielten ja –viestinnän opettajina. Työelämässä ymmärretään monipuolisen kielitaidon merkitys ja vaaditaan osaamista myös monella muulla kielellä kuin suomella, ruotsilla ja englannilla. Siksi monipuolinen ja laadukas kielten ja viestinnän tarjonta on suorastaan vaatimus oppilaitoksille.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2014!

Ammattikielten ja –viestinnän yhdistyksen Proflang ry:n hallituksen puolesta

Eija Torkinlampi, pj