Jäsentiedote 2/ 2015

1.4.2015

Hyvä Proflangin jäsen

Lähenee, lähenee, lähenee… ja on jo kohta täällä! Kevät, toukokuu ja Proflangin Kevätpäivät 2015.

Tänä vuonna juhlimme Proflangin 5-vuotispäiviä ja Suvi-verkoston 10-vuotispäiviä yhteisellä risteilyllä toukokuun lopulla 20.-22.5.2015. Päivien teemana on ’Erilaisia mutta yhdessä’ – monikielisyys ja monikulttuurisuus kasvun luojana. Viking Mariella starttaa Helsingistä, Katajanokan terminaalista keskiviikkona 20.5. ja palaa takaisin Katajanokalle perjantaina 22.5. Noiden päivien aikana saamme taas kuulla mielenkiintoisia esityksiä ajankohtaisista aiheista, jakaa omia kokemuksia ja virkistyä hyvässä seurassa. Tutustu päivien ohjelmaan Proflangin sivuilla www.proflang.org.

Viking Mariella kuljettaa meidät siis Tukholmaan, jossa käymme vierailulla Tukholman yliopiston laitoksella Institutionen för svenska och flerspråkighet. Huomaathan, että päivien ohjelma alkaa jo keskiviikkoaamuna, kun olemme vielä tukevasti satamassa. Puheenjohtajan (lyhyen) avauksen jälkeen Marianne Laaksonen Kotimaisten kielten keskuksesta kertoo meneillään olevasta virkakielikampanjasta ja psykologi Ilona Rauhala ohjaa valmentavaan opettajuuteen ja monikanavaoppimiseen. Lisäksi ohjelmassa on lyhyempiä esityksiä ja työpajoja. Illallisen nautimme Viking Buffetissa. Sen jälkeen ilta on vapaa ja kaikki laivan houkutukset tarjolla!

Torstaina aamulla, tukevan meriaamiaisen jälkeen, suuntaamme metrolla kohti Tukholman yliopistoa ja saamme kuulla esittelyn ruotsin kielen ja monikulttuurisuuden laitoksesta. Ja toki jää aikaa myös tutustua Tukholmaan omin päin. Laivalla ohjelma jatkuu Viking Linen tiedotuspäällikön puheenvuorolla ja Proflangin vuosikokouksella. Ja taas illalla syödään, tällä kertaa Food Gardenissa.

Varaa siis sinäkin paikkasi pian sivuilla www.proflang.org. Ilmoittautuminen päättyy 17.4.2015. Matkanjohtajana toimii Proflangin hallituksen sihteeri Jonita Martelius (jonita.martelius@metropolia.fi).

Proflangin hallitus

Kevätpäivillä pidetään Proflangin vuosikokous, jossa valitaan myös uusi hallitus yhdistykselle seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä. Muistathan, että Proflang ry on yhtä kuin jäsenet eli jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen työskentelyyn ja toimintaan. Hallitusammattilaisia meistä ei ole yksikään, mutta yhdessä tekemällä ja yrittämällä saamme aikaiseksi mielekästä ja antoisaa toimintaa jäsenistölle. Juuri sinun panostasi tarvitaan! Hallitusasioissa voit ottaa yhteyttä suoraan minuun, eija.torkinlampi@centria.fi; puh. 040-808 6621.

Näkemisiin Kevätpäivillä toukokuussa! Houkuttele kollegatkin mukaan.

 

Hyvää pääsiäistä toivotellen,

Eija, puheenjohtaja