Proflang-stipendin sai Chathurika Peiris Xamkista

6.12.2023


Valtteina vankka motivaatio ja suurenmoinen asenne

Ensimmäisen Proflang-stipendin saajaksi on valittu Chathurika Peiris, joka on opiskellut Nursing-koulutuksessa Xamkista syksystä 2022 lähtien. Stipendin arvo on 500 euroa.

Chathurika Maduwanthi Peiris on ammatillisen viestinnän ja Proflangin toiminnan ytimessä: hän on opinnoissaan ja niihin kuuluvassa työharjoittelussa osoittanut ymmärtävänsä vuorovaikutuksen merkityksen osana ammatillista osaamista ja uuteen kulttuuriin sopeutumista. Hän kommunikoi rohkeasti ja monipuolisesti suomeksi myös työssään, johon sisältyy vaativien järjestelmien (mm. Apotti) käyttöä. Hän suoriutuu tehtävistä suomeksi jo yhden vuoden maassa oleskelun jälkeen, mikä kertoo tavoitteellisesta opiskelusta ja positiivisesta asenteesta sekä kielenopetuksen onnistumisesta.

Chathurika Maduwanthi Peiris on saanut kiitosta niin opettajiltaan kuin työharjoittelun ohjaajiltaan sekä työssään kohtaamiltaan hoivakodin asukkailta ja näiden omaisilta. Stipendin saajaksi Peirisiä ehdotti yliopettaja Tarmo Ahvenainen ja kunniakirjan vastaanotti Jyväskylän kielten ja viestinnän opetuksen päivillä Chathurikan suomen kielen opettaja Anna-Liisa Luova.

”On hienoa nähdä, millaisiin tuloksiin motivoitunut opiskelu ja onnistunut oppimisen ohjaus voivat johtaa. Chathurika on oivallinen esimerkki sekä oman asenteen että viestinnän ja vuorovaikutuksen tärkeydestä meidän kaikkien elämässä”, toteaa Proflangin puheenjohtaja Aria Kanerva.

Lämpimät onnittelut stipendin saajalle!

Proflang-stipendi kannustaa ammattikielten ja viestinnän opiskeluun

Ammattikielten ja -viestinnän yhdistys Proflang ry:n Proflang-stipendi jaettiin ensimmäistä kertaa Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opetuksen päivillä Jyväskylässä 6.10.2023. Seuraava stipendi jaetaan Proflangin Kevätpäivillä Turussa 25-26.4.2024. Toivomme tällä kertaa ehdotuksia stipendin saajaksi suurten eurooppalaisten kielten opiskelijoista: saksa, ranska, espanja.

Proflang-stipendi (300–500 €) myönnetään ammattikorkeakoulun tai ammatillisen toisen asteen opiskelijalle ammatillisen kieli- ja viestintätaidon osoittamisesta. Stipendin saajaa voivat ehdottaa Proflangin jäsenet.

Ammattikielten ja -viestinnän yhdistys Proflang ry on kielten ja viestinnän alan ammatillisen kehittymisen foorumi alasta kiinnostuneille: korkeakoulujen ja ammatillisen toisen asteen opettajille, yrityssektorin kielikoulutukselle, kielenkääntäjille, viestinnän ammattilaisille ja tutkijoille.

Lisätietoja:
Aria Kanerva, Proflang ry:n puheenjohtaja
aria.kanerva@lab.fi